Nygaards Sedler
Forside · Vis sedler (Personalia) · Kilder (Personalia) · FAQ / OSS · ProjektgruppenSedler fotograferet og indtastet (06 okt 2008 - 03 jul 2010) ialt: 478.276 22-nov-2017 19:12
Navigation
Gæster
Forside

Vis sedler (Personalia)
Vis sedler (Degne)
Vis sedler (Kroer)
Vis sedler (Gårde)

Kilder (Personalia)
Kilder (Gårde)

Vis graf
FAQ / OSS
Fotoalbum
Sandkasse
Flere fotos
Projektgruppen
Journalen
Hannes Blog
Sogne 1 (alle)
Aktive
Projektgruppe
Admin
Vis sedler Gl.

Valid HTML 4.01 Transitional

Nygård: Jyske Degne
NyhederIndtastning af Nygårds "Jyske Degne" 4.474 poster blev afsluttet 28 feb 2010.

Vi er endnu ikke helt færdige med korrekturlæsning, men posterne er tilgængelige og søgbare her på siden.

mvh, a.f.

24 jan 2010
Nyheder
Så nåede vi i mål


Efter halvandet års forberedelse og 15 måneders egentlig produktion er Projekt Nygårds Sedler "Jyske Personalia" nu afsluttet.

I løbet af januar måned er de sidste korrektioner, rettelser og tilføjelser blevet bragt på plads og al indtastning er nu afsluttet. I løbet af næste uge vil materialet blive gjort klar, og omkring 1 februar vil det blive afleveret til Dansk Data Arkiv i Odense, som fremover skal opbevare og præsentere det.

Når DDA er klar til at tage over vil præsentationen af "Jyske Personalia" her fra siden blive stoppet og projektudvalget vil ophøre med sin virksomhed.

Men selve siden her vil forsat eksistere og vil eventuelt kunne bruges til forskellige mindre projekter med relation til Nygårds arbejde.

Endnu en gang tak til alle brugerne for den positive modtagelse og de mange skulderklap vort projekt har fået.

mvh, a.f.


En tak fra admin
NyhederSamtlige 425.522 sedler er nu fotograferet og indtastet, og alle drager på en særdeles velfortjent juleferie.

En kæmpeindsats af både fotografer og indtastere, og et samarbejde mellem alle de forskellige led i kæden, som aldrig nogensinde tidligere er set i den størrelseorden i privat regi her i gamle Danmark.

Jeg har ikke mandat til at udtrykke mig på Pojektgruppens vegne, det både kan og sikkert også vil de enkelte medlemmer selv gøre på rette tid og sted.

Men nu er det jo altså mig der har ordet her, og jeg vil gerne rette en kæmpe stor tak til alle aktive deltagere (ingen nævnt, ingen glemt) for den enorme indsats, for det gode samarbejde med undertegnede, for den store hjælpsomhed med diverse problemer, for tålmodighed når noget ikke virkede, og ikke mindst for det altid gode humør og for de mange venlige ord.

Også en tak til brugerne for den gode modtagelse projektet har fået, og for de mange positive tilbagemeldinger.

Der resterer stadigvæk noget oprydning og afpudsning mv. som vi regner med at bruge januar måned til. Derefter vil materialet blive overdraget til Dansk Data Arkiv i Odense som skal modtage det på vegne af Statens Arkiver.

Med venlig hilsen Arne Feldborg


Foto arbejdet afsluttet
NyhederSå blev spændingen udløst. 425.422 sedler er affotograferet.

Folk har i årevis gættet på, hvor mange sedler der var i de 205 kasser med Nygårds "Jyske Personalia". Tal fra 300.000 til over en halv million har været nævnt. I projektet her har vi på et tidligt tidspunkt vurderet, at der nok var tale om et sted mellem 415.000 og 420.000. Det endelige tal blev altså lidt højere.

Det skal så bemærkes, at tallet her angiver antal det billeder der er fotograferet og lagt ind i databasen (dvs. incl. en del bagsider, nogle få dubletter og et par sedler er senere er kasseret). Antallet af fysiske sedler er altså en smule lavere (ca. 422.000).

Ialt 5 fotografer har arbejdet på opgaven. Anders nåede 156.552 billeder, Leif 150.407, Poul 69.649, Arne ca. 26.500 og Haaning ca. 22.000. Altsammen på kun 14 måneder.

mvh, a.f.

Udfald på linjen
NyhederDer har i løbet af eftermiddagen været et par udfald på TDC's linje.

Jeg håber det er i orden nu.

mvh, a.f.
Fejl på linje.
NyhederDer er igen problemer med forbindelse til filserveren. Der kan altså ikke vises sedler.

Det ser ud til der nu er forbindelse igen.

mvh, a.f.
Fejl på linjen
NyhederFiberforbindelsen til filserveren er pt. afbrudt, dvs. der kan ikke vises billeder. EnergiMidt arbejder på at finde fejlen.

Seneste melding jeg har fået lyder på, at der tidligst kommer en løsning lørdag.

mvh, a.f.

Fejlen er rettet

Problemer med den eksterne server
NyhederDet ser ud til der er et problem med den eksterne filserver. Der kommer ingen billeder igennem.

Jeg kigger på det i morgen.

mvh, a.f.

Kl 06.00 så kører filserveren igen.
Et år er gået
NyhederDet er nu et år siden Projekt Nygårds sedler gik fra testfasen over til egentlig produktion.

Bortset fra sommerferien, hvor vi ikke kunne få sedler sendt til Herning, er der fotograferet og indtastet i gennemsnit ca. 1.000 sedler dagligt. Vi er pt. 4 fotografer og ca. 15 meget aktive indtastere, samt yderligere en 15-20 stykker som lejlighedsvis giver et nap med.

Der er vel ingen grundt til at skjule, at vi er en lille smule stolte af resultatet. Men der er heller ingen grund til at skjule, at een af ideerne med projektet, udover at gøre sedlerne tilgængelige, var at vise at det faktisk kan lade sig gøre.

At man, hvis man sætter sig ind i tingene, laver en fornuftig planlægning, og derefter arbejder målrettet på at skabe resultater i stedet for at diskutere i årevis hvordan man kunne gøre(!), så kan man godt køre et projekt i den her størrelsesorden i privat regi.

Hermed en stor tak både til de aktive deltagere og til brugerne for god ro og orden i det forløbne år.

mvh, a.f. webmaster på Projekt Nygårds Sedler.

Se også: http://stegemueller.dk/nucleus/index.php?catid=11Fejl i søgning
NyhederDer har her onsdag eftermiddag (12 aug 2009) været en fejl på siden som bevirkede, at der i visse situationer kun kunne søges på stednavne. Jeg beklager meget.

mvh, a.f.

Fejl på linjen
NyhederPå grund af (endnu) en fejl hos TDC, denne gang havde man tildelt mig en forkert IP-adresse, har siden ikke kunnet tilgås fra kl ca. 11.00 til kl ca. 15.00.

Mvh, a.f.

Og igen i dag (lørdag) fra kl. 8.30 til kl 15.20 har der været samme problem.

Så er vi halvvejs!
NyhederEfter en lang sej kamp og et par indlagte spurter passerede vi, hvad man vist roligt kan sammenligne med L'Alpe d'Huez i aftes kl. 23:12:47.

Det skal herfra lyde en kæmpestor tak til alle deltagere, fotografer, indtastere, korrekturlæser, observatører, Rigsarkivet, bibliotek og lokalarkiv i Herning, og hvem der ellers har medvirket til at nå dette flotte halvvejsresultat på bare 7 måneder.

Selvom vi vel nok hver især har en vis tiltro til egne evner(!) - så tror jeg dog ikke nogen af os på forhånd havde forestillet sig, at vil ville nå så langt allerede i løbet af foråret 2009.

Også en tak til brugerne som hele vejen igennem har støttet os og bakket op om projektet.

Med venlig hilsen Arne Feldborg

200.000 sedler indtastet
NyhederSom i måske har bemærket har vi passeret de 200.000 indtastninger i fin stil (indtastet af Doris Thing lørdag aften kl. 19.24.01).

Nu gælder det det skarpe hjørne - indtastning nr. 207.985 - midtvejssedlen!

mvh, a.f.

***
Side 2 af 4 < 1 2 3 4 >
Copyright © af 2008
Webmaster:
feldborg@haunstrup.dk
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes