god send

4 tips til at købe en god seng til den rette pris

nygaards-sedler.dk
10. januar 2021 0 Comment

Få en god seng til bedste pris

Når du skal finde din nye seng til en fornuftig pris, så anbefaler vi disse 4 grundlæggende tips. En god seng drejer sig selvfølgelig især om at have en ordentlig madras, og der er flere ting af tage hensyn til, når du skal sammenligne tilbud på madrasser. Læs mere om vores 4 tips for at gøre det bedste køb, når du skal have ny seng.

4 tips til køb af ny seng

  1. Invester i kvalitet – det betaler sig, også for dit helbred
  2. Vælg madras med rigelig længde og bredde – du skal have plads
  3. Vælg madras med tilpas fasthed i forhold til din legemsvægt
  4. Invester i en topmadras – det højner komforten og beskytter springmadrassen

Din seng er en investering

En god seng er en investering. Det kan af flere grunde ikke betale sig at lede efter den billigste seng på markedet. Søvn er en vigtig faktor for opretholdelse af et godt helbred. En god seng medvirker selvsagt til at give dig en god nattesøvn. Vælg en god seng, så du får en god søvn og således lægger grunden til et godt helbred. En god seng er blandt andet en investering i dit helbred, som du kan læse meget mere om her.

Samtidig kan det betale sig at købe en seng af god kvalitet, fordi sengen da holder længere. Kvaliteten af din søvn hænger sammen med kvaliteten af især madrassen, og en god madras holder længere end en billig. En madras af høj kvalitet holder normalt i mindst 8-10 år, endnu længere hvis du passer godt på den.

Madrassen længde, bredde og fasthed

Den gode madras skal først og fremmest passe til din krop. Madrassen må ikke være hverken for kort eller for smal. Du skal have rigelig plads at sove på. Dernæst skal madrassens fasthed passe til din vægt. Det er vigtigt, at madrassen tillader din hofte at synke lidt ned, så din rygsøjle forbliver vandret under søvnen.

Madrassen bør derfor være mindre fast for personer med beskeden vægt, og så bør madrassen være stadig mere fast i takt med vægten af den person, der skal sove på den. Dette betyder samtidig, at du heller ikke bør vælge en alt for blød madras, fordi madrassen skal give dig støtte under søvnen. Det er en balance.

Invester i topmadras for optimal komfort

For at sikre madrassens korrekte fasthed og støtte er det en god mulighed at købe en topmadras. Først en god springmadras som grundlag og derpå en topmadras til yderligere justering af fasthed og støtte. Topmadrassen beskytter samtidig den underliggende springmadras, så springmadrassen holder længere.

Topmadrassen er som regel langt billigere end springmadrassen, og dermed forbedres din investering. Desuden kan topmadrassen vælges i forskellige typer materialer, der hver især kan optimere din komfort. For eksempel giver nogle skumtyper varme i sengen, mens latex virker kølende. Du vælger selv.

Tags: