A kasse blev mit sikkerhedsnet

nygaards-sedler.dk
6. april 2020 0 Comment

For nyligt blev virksomheden, hvor jeg arbejdede tvunget til at fyre alle ansatte. Jeg stod som frygtet uden stabil løn.

Situationen var helt vildt svært. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden arbejde. Gudskelov har jeg hele tiden været medlem af a-kasse. Det var min løsning, da jeg til min overraskelse blev jobsøgende.

Jeg har da af og til formodet, at det ikke var nødvendigt at være medlem af akasse. Jeg har jo nogensinde været
ledig før, men gudskelov var jeg intelligent nok til at fortsætte med at være betalende medlem.

Da jeg lige pludselig stod ledig var medlemskabet uden diskussion en stor sikkerhed.

A-kassen bidrog med at få vished om det økonomiske aspekt og alt det formelle, og de assisterede at søge efter nye jobmuligheder, skrible ansøgninger og CV’er. Det var overraskende ret nemt.

Det er svært at finde arbejde i min profession. Af den årsag var jeg forberedt på, at jeg ville være ledig over en lang periode. Pengemæssigt ville det være hårdt, men det kunne godt gå. Jeg havde krav på dagpenge som meldt ind i en a-kasse. Derfor var jeg tilsikret finansielt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke det samme en høj løn, men jeg behøver ikke sælge min motorcykel, og jeg har råd til mad. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg utrolig taknemmelig over.

Der eksisterer jo rigelig a kasser, og det essentielle for mig er, at den jeg er medlem af er med kompetencer inden for mit fag. Arbejdsløshedskassen skal endvidere være til at regne med. Gudskelov følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg fik tilbudt et par indledende møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var desuden chance for at tilmelde sig til lærerige seminarer, hvor jeg blev klogere på fx akasseregler.

En dag fik jeg en henvendelse fra Business Danmark, som meddelte, at a-kassen havde et eventuelt job til mig. Jeg var positivt overrasket.

Kort tid efter var jeg til jobsamtale i virksomheden. Samtalen forløb forrygende, og et par timer efter ringede de mig om, at jobbet var mit.

Jeg nåede at være arbejdsledig i et halvt år, og det er en lettelse, at jeg atter kan møde på arbejde hver dag. Jeg er taknemmelig for mine nye arbejdsopgaver.
Det er en byrde at stå arbejdsledig, og det er af stor betydning at få den rette bistand.

At være berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse blev helt sikkert min sikkerhed økonomisk. Af den årsag var jeg tilsikret finansielt, og jeg blev aldrig nødt til at afskaffe de ting, jeg elsker allermest.